Annons:

Svenska piloter i strid mot EU-förslag

Svenska piloter tar nu strid mot det nya EU-förslag som enligt piloterna medför längre arbetspass.

EU-myndigheten Easa, som ansvarar för Europas luftfart, har nu lagt sitt slutgiltiga förslag till tjänstgöringsbestämmelser för Europas piloter och kabinpersonal, skriver Dagens Nyheter. Svensk pilotförening och ECA, den europeiska pilotföreningen, varnar nu för att Easas förslag gör det möjligt för piloter att tjänstgöra ombord och därefter landa efter att ha varit vakna längre än 22 timmar.

 
Enligt piloterna kommer det också att tillåtas nattflygningar med tjänstgöring upp till 12 timmar utan vila, schemalagd tjänstgöring med en blandning av tidiga starter och sena kvällspass, och reservtjänstgöring under flera dagar i följd, dygnet runt.
 
De svenska piloterna fortsätter nu att arbeta för att förändra förslaget innan EU-parlamentet tar det slutliga beslutet:
 
– Easa tror att det nu är klart. Men det är inte avgjort förrän det är klubbat i EU-parlamentet, säger Gunnar Mandahl, ordförande i Svensk pilotförening och aktiv flygkapten till Dagens Nyheter.
 
De svenska piloterna ska nu begära ett möte med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, som de har varit i kontakt med tidigare. Detta trots att det i Easas förslag ingår att nationella undantag inte kommer att göras.
 

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024