Annons:

Qatar Airways blir medlem i Oneworld

Qatar Airways är det första flygbolaget av de tre stora från Mellanöstern som blir medlem i en global flygallians, Oneworld. Fram tills nu har bolaget varit det näst största flygbolaget i världen som inte har varit medlem i någon global allians.

Qatar Airways nätverk innefattar 120 destinationer i 70 länder i Mellanöstern, Europa, Afrika, Nord- och Sydamerika, Asien och Australien. 15 destinationer och tre länder, Iran, Rwanda och Seychellerna, blir nya för Oneworld. Detta innebär att Oneworlds globala räckvidd kommer att öka till 856 destinationer i 159 länder, flygflottan kommer att bestå av 2 600 flygplan och man kommer att kunna erbjuda över 9 300 flighter. Nära en miljon passagerare per dag kommer att flyga med Oneworld. 

De 2,2 miljoner medlemmarna i Qatar Airways kundklubb Privilege Club kommer att kunna tjäna och använda sina poäng på samtliga av Oneworlds flygbolag. De medlemmar som flyger mest kommer även att få tillträde till alliansens över 550 flygplatslounger. På samma sätt kommer medlemmar i Oneworlds medlemsklubb kunna tjäna och använda poäng på Qatar Airways, samt även få tillträde till Qatar Airways lounger.

– Flygallianser spelar en allt viktigare roll i flygindustrin idag, och detta kommer att fortsätta långt in i framtiden. Qatar Airways har noga övervägt de strategiska valmöjligheterna och det står mycket klart att det är det absolut bästa steget framåt för oss att gå med i Oneworld för att stärka vårt erbjudande och ge våra passagerare fler alternativ, säger Akbar Al Baker, CEO på Qatar Airways.

Kommentarer är stängda.