Annons:

Scandoramachef polisanmäld för bedrägeri

En företagsledare inom Bergkvarabusskoncernen har polisanmälts och är nu misstänkt för att ha bedragit 27 anställda på sammanlagt fem miljoner kronor, skriver Östran.

En företagsledare inom Bergkvarabusskoncernen har polisanmälts och utreds just nu för skattebedrägeri. Den högt uppsatta chefen misstänks ha lurat 27 tidigare anställda på sammanlagt fem miljoner kronor, enligt tidningen Östran. 
 
Anmälan rör skatter på tidigare anställdas löner som först betalts in till Skatteverket, men som sedan dragits tillbaka, för att till sist försvinna. Personen bakom polisanmälningen arbetade tidigare på Bergkvarabussägda Scandorama. I polisanmälan, som Östran tagit del av, menar han att hans och 26 andra medarbetares övertidstimmar under en period betalades in på ett särskilt skattekonto. När Scandorama köptes av Ölvemarks Holiday 2009 drogs pengarna tillbaka. Anmälaren har varit i kontakt med Skatteverket som säger att de 27 personerna nu själva kan tvingas betala de försvunna skattepengarna. För vissa individer rör det sig om flera hundra tusen kronor. 
 
Göran Mellström, koncernchef och ägare av Bergkvarabuss känner inte till någon polisanmälan. 
– Det finns ingenting sådant. Vi har gått igenom allting och mig veterligen finns det ingenting sådant, säger hans till Östran. 
 
Göran Mellström känner dock till skattekontot som anmälaren talar om.
– Jag vet att det fanns en inbetalning som en före detta anställd gjorde på ett skattekonto strax innan han lämnade företaget. Men de pengarna har gått till att betala olika skatter. Sedan har det i företaget även funnits olika kostnader som inte gått att härleda och som vi fått lägga som löner och betalt sociala avgifter på. Enskilda anställda har sedan fått betala skatt på den lönen. Det är så man gör i den typen av fall.
 
Travel News har valt att ta bort möjligheten att kommentera artikeln, eftersom flera inlägg har innehållit anklagelser mot namngivna personer. Som ansvarig utgivare för sajten har  Travel News därför valt att stänga kommentatorsfältet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024