Annons:

SAS lyxkunder upprörda över skumpastopp

Lyxresenärer i SAS exklusiva klubb Pandion protesterar mot att champagnen bytts ut mot mousserande vin, som en del av besparingarna inom SAS.

Som ett led i besparingarna bytte SAS tidigare i år ut champagnen till mousserande vin för affärsresenärer på flygningar inom Europa. Det uppskattades inte bland medlemmar i Pandion, den högsta nivån i SAS medlemsklubb Eurobonus, skriver Dagens industri.   

Di.se har tagit del av en mejlkonversation där ett par Pandionmedlemmar för fram sin kritik direkt till vd Rickard Gustafson. Diskussionen inleds med ett mejl till Rickard Gustafson där en Pandionmedlem redogör för ”några smärtsamma upplevelser” den senaste tiden.
 
”Jag vägrar tro att SAS framtid avgörs eller ens påverkas av den eventuella kostnadsreduktionen som uppstår av att köpa mousserande i stället för champagne”, skriver kritikern till SAS vd Rickard Gustavsson.

Snart hakar fler kritiska röster på. En drar paralleller till bilvärlden och tycker att SAS håller på att förvandlas från en Audi till en Skoda och att den skrotade champagnen är symptomatisk för utvecklingen.
”Idag känns det som att man försöker klistra på ett Audimärke på en Skoda”, skriver personen till SAS vd.

Andra Pandionmedlemmar rycker dock ut till Rickard Gustafsons försvar. Champagne är inte allt, hävdar de, och lyfter i stället fram alla övriga servicefördelar som Pandionmedlemskapet innebär, samt den överlag härliga känslan av att vara med i den hemliga klubben – inte minst när andra uppmärksammar det exklusiva medlemskapet.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024