Annons:

Waldorf Astoria efterlyser stulna föremål

Waldorf Astoria i New York vill ha tillbaka de föremål som stulits från hotellet genom tiderna, för att så småningom sätta ihop en utställning. Hotellet inför nu därför en amnesti för knyckta föremål och lovar att inte ställa några frågor till de som återlämnar sakerna.

Waldorf Astoria på Park Avenue i New York är ett välkänt hotell som genom historien blivit bestulen på ett och annat föremål som hotellgästen ville behålla som minne, skriver Svenska dagbladet. För gäster som ångrar sin gärning inför hotellet nu en ”amnesti”. 
 
Waldorf Astoria är mycket noga med att inte beskriva föremålen som stulna i sin kampanj, utan använder istället uttryck som ”hemligt checkat ut”. Hela kampanjen heter ”No questions asked”, för att de som återlämnar föremål ska veta att hotellet inte ställer några följdfrågor. 
Sedan kampanjen inleddes tidigare i år har paket med ”utcheckade föremål” anlänt från hela USA. Bland föremålen finns bestick, galgar, en soppskål, prydnadssaker och även en ”stör ej”-skylt som ett par tog som minne efter deras bröllopsnatt på hotellet.
 
Hotellet planerar nu en utställning av de återlämnade föremålen. 

Kommentarer är stängda.