Annons:

Sheraton Stockholm prisas för sitt vatten

Sheraton Stockholm fick i går ta emot hotellkedjan Starwoods eget miljöpris för sitt buteljerade vatten som tappas på det egna mikrobryggeriet.

Miljöpriset, som bestod av 5000 dollar, fick Sheraton Stockholm för sitt arbete att byta ut importerat buteljerat vatten mot filtrerat vatten tappat på hotellet. Det var första gången någon från den amerikanska koncernledningen besökte Sheraton Stockholm.

– Just nu identifierar vi 20 andra hotell i koncernen som kan vara med i ett pilotprojekt byggt på Sheraton Stockholms erfarenheter, säger Jean-Luc Barone, vice president global food and beverage hos Starwoods HQ i Stamford USA.

På Sheraton Stockholm handlar det om 12 000 liter vatten i månaden som inte längre behöver transporteras från hela världen till hotellet. Istället har ett litet mikrobryggeri byggts upp i köket där personal tappar vatten som renats med hjälp av patenterade filter från företaget Fresh som tar bort alla orenheter men låter salter och mineraler vara kvar för smakens skull. Vattnet tappas på vackra flaskor som sedan får en kapsyl. Idag går det inte längre att få en flaska Pierre eller S.Pelegrino på Sheraton i Stockholm.

– Människor och företag vill vara miljövänliga. När det kommer till vatten handlar det mycket om hur vi presenterar det och säljer in det. Därför får all ny personal testa vattnet i blidtester, säger Henrik Jakobsen, Director of Food & Beverage vid Sheraton Stockholm.

För Henrik Jakobsen är det viktigt att vattnet smakar bra, men också att stora mängder buteljerat vatten går att hantera effektivt. I samarbete med företaget Fresh som ligger bakom vattensystemet har de vidareutvecklat konceptet genom att ta fram kapsyler till flaskorna samt tagit fram mindre flaskor som passar i hotellets alla minibarer.

– Vi sparar 60 procent på detta i jämförelse med att servera exempelvis Pelegrino säger han.

 

Bildtext: Henrik Jakobsen, director for food & beverage på Sheraton Stockholm tar emot 5 000 dollar i pris för hotellets arbete att byta ut importerat buteljerat vatten mot vatten tappat på hotellet från miljöchefen Andrea Pinabell från Starwoods huvudkontor i USA.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024