Annons:

Många drabbade av resebyråbedrägeri i Borås

Resebyrån Tripp i Borås och Halmstad har lurat privatpersoner att betala in stora belopp för resor de aldrig fått. En förundersökning har startats mot byrån som polisanmäldes redan i somras.

Privatpersoner har betalat upp till 160 000 kronor för flygresor de aldrig har fått. Resebyrån har hävdat att kunderna måste betala in pengarna snabbt för att kunna få ett riktigt bra pris. Resebyråns ägare har gått under jorden och istället ringer arga kunder till Resebyrån Tripp i Jönköping som inte längre samarbetar med den aktuella resebyrån.

– De uppfyller inte längre kraven som vi har på våra samarbetspartners. Därför är allt samarbete avbrutet sedan några månader tillbaka, säger Hans Åström på Tripp i Jönköping till SR Sjuhärad.

JL Resebyrå i Borås och Halmstad fick använda namnet Tripp och huvudansvarig var kontorschefen, en 42-årig kvinna. Resebyrån har haft svåra ekonomiska problem och gått med förlust. Dessutom har stora lån beviljats till en rörelse som kvinnans sambo drivit. Problemen ledde till att resebyrån fick sina krediter uppsagda. Bolaget har i år förlorat minst tre betalningstvister som drivits till domstol.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024