Annons:

SAS släpper resultat i förtid för att lugna börsen

Efter handelsstoppet på börsen, som föranletts om rykten om SAS finansiella situation, lämnar flygbolaget ut sitt resultat för tredje kvartalet i förtid – som visar en vinst före skatt på 568 miljoner kronor.

Det preliminära kvartalsresultatet som släpptes på tisdag förmiddag visar också att passagerintäkten har ökat med 9 procent och enhetskostnaden minskat med 6 procent under tredje kvartalet.

 

SAS bekräftar också en ny stor besparingsplan som ska ge en resultatförbättring på 3  miljarder kronor. I pressreleasen skriver SAS att ” bolaget för närvarande är  i slutförandet av en omfattande plan för att i grunden adressera sina kostnader på lång sikt, för att öka kostnadsflexibiliteten, minska komplexiteten och också minska effekten av den potentiella nedskrivningen av eget kapital under 2013 på grund av ändrade redovisningsregler för pensioner. ”

Planen omfattar även avyttring av tillgångar utanför kärnverksamheten för att minska bolagets långsiktiga beroende av tredjeparts finansiering framöver. Detta ska också ge en resultateffekt på 3 miljarder kronor. Inom kort ska denna sparplan tas av SAS styrelse.

När det gäller SAS finansiella beredskap meddelar SAS att de har 17 % med likvida medel motsvarande 2,4 miljarder SEK och tillgängliga kreditfaciliteter på 4,7 miljarder SEK som löper ut i juni 2013. SAS är för närvarande i  förhandlingar om förlängning och om storleken av dessa kreditfaciliteter och bankfaciliteter. Den slutliga utformningen av den övergripande planen för att hantera företagets kostnadsstruktur och genomförandet av avyttringen av tillgångar är en viktig del av förhandlingarna.

 

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024