Annons:

Park Inn får ny kostym

Rezidors midmarketvarumärke Park Inn by Radisson ska göras om i grunden. Det ska bli ett modernt livsstilkoncept och ska drivas mer effektivt för att bli mer lönsamt.

Det välkomnas av Winn Hotels, som inom kort driver fyra Park Inn-hotell i Sverige.
– Det är rätt väg att gå, att hotta upp varumärket och tillgodose vad våra kunder vill ha, säger Anders Junger, vd på Winn Hotels.
Beskedet om omgörningen av Park Inn kommer från Wolfgang Neumann, Rezidors nye koncernchef som efterträder legendaren Kurt Ritter som avgår vid årsskiftet. Neumann är ett välkänt ansikte för många i den svenska hotellnäringen, eftersom han blev vd för Scandic när hotellkedjan köptes av Hilton 2001.
Det nya konceptet för Park Inn vänder sig till målgruppen från 50 år och yngre, de så kallade Generation X (40-talisternas barn) och Generation Y (internetgenerationen). Det ska läggas mer fokus på digital uppkoppling, modern, samtida design och ”kreativ” service som anpassas efter gästernas behov. Skillnaden mellan Radisson Blu och Park Inn ska också vara tydlig.
– Vi måste bli bättre på att differentiera produkterna. Våra gäster ska självklart bli gott omhändertagna oavsett, men de ska också märka skillnad mellan hotellen, säger Wolfgang Neumann till Travel News Norge.
 Rezidor etablerade Park Inn i Sverige 2003 och har i dag 140 hotell.
  – Park Inn är ett ungt varumärke som vi fått till på väldigt kort tid, men intjäningen är inte tillräckligt bra och därför har vi jobbat med den nya strategin.
Winn Hotels har ett nära samarbete med Rezidor. Den Gävlebaserade hotellgruppen äger och driver två hotell i Uppsala och Solna under Park Inn-varumärket och ytterligare två byggs, Park Inn by Radisson Lund och Helsingborg, med 200 rum vardera. Men för vd Anders Junger är den planerade omgörningen av Park ingen nyhet.
– Vi som är franchisetagare fick information redan i början på året. Konceptet är ju inte helt satt än, och vi har fått vara med under processen.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024