Annons:

Choice och Örndalen storsatsar i fjällen

Örndalens åretruntanläggning i Vemdalen är Sveriges första alpina storsatsning sedan 1980-talet. Nu skapar Nordic Choice Hotels ett upplevelsehotell.

Exploateringsbolaget Örndalen projekterar en ny fjällanläggning i Vemdalen. Nu har bolaget ingått ett avsiktförklaring med Nordic Choice Hotels om ett upplevelsehotell.
– Örndalen är ett intressant och nyskapande projekt. Vi ser fram emot att diskutera hur vi kan vara med och utveckla den svenska fjällturismen ytterligare, säger André Schreiner, koncerndirektör på Quality Resort som ingår i Nordic Choice Hotels.
Avsiktsförklaringen syftar till att parterna gemensamt ska utveckla koncept och design för hotellet, förhandla fram slutgiltigt operatörsavtal och kontraktera fastighetsägare.
Örndalens åretruntanläggning blir Sveriges första alpina storsatsning sedan 1980-talet. Konceptet bygger bland annat på lokal byggnadskultur samt social och miljömässig hållbarhet. Det planerade upplevelsehotellet – med restauranger, spaanläggning och pooler – omfattar en inledande satsning på 150 rum som beräknas stå klara i november 2015. I en senare byggetapp planeras det för ytterligare 100 hotellrum och lägenheter.
Planerad byggstart för Örndalen är sommaren 2013, under förutsättning att alla miljötillståndsärenden är hanterade av berörda myndigheter och att Härjedalens kommuns beslut om detaljplan för området är fattat. Totalt omfattar projektet en utbyggnad av upp till 7 000 bäddar i fyra etapper. Fullt utbyggd beräknas Örndalen ha genererat investeringar på cirka två miljarder kronor.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024