Annons:

Ingen SAS-panik hos resebyråkunder

Trots turbulensen runt SAS fortsätter resenärer att boka resor med flygbolaget hos både affärs- och privatresebyråerna.

De svarta rubrikerna om krisen och konkurshotet för SAS har inte skapat panik bland resebyråernas kunder. Hos affärsresebyrån Carlson Wagonlit har försäljningen av SAS-biljetter inte påverkats.

– Vi har fått en del frågor från kunder, men mindre än man kanske kan vänta sig. Det handlar naturligtvis om framtiden för SAS och om det är OK att boka, säger Sverige-vd Johan Wilson.

Och vad svarar ni på den frågan?

–  Att vi inte har den insynen i SAS och inte kan ge något svar. Men vi säljer SAS som vanligt och har en tro att SAS reder ut den här situationen.

Hos Ticket Privatresor är bokningstakten av SAS-biljetter inte lika hög som under förra veckan.

–  Men det är absolut inget tvärstopp i försäljningen av SAS-resor utan det rullar på. I måndags hade vi bemannat upp vår kundservice för vi trodde det skulle bli telefonkö med oroliga resenärer, men det blev det inte. Folk verkar väldigt pålästa om läget för SAS, säger marknadschef Martin Durnik.

Den vanligaste frågan Ticket får är ”Törs vi boka?”. På den frågan får kunderna svaret:

–  Vi har ingen ytterligare information än den som är offentlig. Men vi säljer SAS som vanligt och vi har inte någon information om att SAS inte kommer att flyga framöver, säger Durnik.

 

Kommentarer är stängda.