Annons:

Myndighet ifrågasätter Norwegians biljetter till New York

De nya lågprisbiljetterna till New York tog slut så snabbt att det norska Konsumentverket ifrågasätter om det tog slut så snabbt för att Norwegian bröt mot reglerna.

Aftenposten skriver att det norska Konsumentverket ifrågasätter om Norwegian bröt mot reglerna när man lanserade de nya biljetterna till New York för 999 norska kronor. Flygbolagen i Norge har ett avtal med Konsumentverket om att tillräckligt många biljetter måste finnas tillgängliga för att det som marknadsförs ska få klassas som ett erbjudande.
Den kund som nappar ska kunna få del av det låga priset enligt avtalet, och inte bara lockas in på sajten trots att det inte finns biljetter.
– Det måste finnas en reell chans för de flesta människor att få tag i biljetterna. Det blev snabbt utsålt hos Norwegian på torsdagen och det är vad vi intresserar oss för, säger Jo Gjedrem, ansvarig för resor på norska Konsumentverket, till tidningen Aftenposten.
Norwegian har tidigare fått skarp kritik för lockpriser efter att vid flera tillfällen ha marknadsfört billiga biljetter som senare har visat sig vara helt omöjliga att få tag i.

Kommentarer är stängda.