Annons:

Facket: 80 kronor i timmen på SAS

Fackföreningen Unionen säger att man har fått information om SAS förslag till nytt avtal. Kabinpersonal ska enligt uppgifterna få en lön före skatt på knappt 13 000 kronor i månaden. SAS-ledningen säger att det måste vara ett missförstånd.

Den timanställda kabinpersonalens löner ska sänkas till 80 kronor i timmen, enligt uppgifter från fackföreningen Unionen. Denna SAS-personal skulle därmed få en lön på knappt 13 000 kronor i månaden om de jobbar en normal 40-timmarsvecka, skriver TT.
Enligt Unionen står det i sparpaketet att ”lönen ska vara 70 procent av en 100 procents lön omräknad till timlön. Det blir cirka 80 kronor i timmen mot i dag över 150 kronor i timmen”.
Men SAS informationschef Johan Dyrendahl säger att detta inte alls stämmer, men vill inte säga vad den korrekta siffran skulle vara.
– Det måste vara ett missförstånd. Det är så långt från verkligheten att det bara måste vara ett missförstånd. Vi vill inte ge sådana exakta detaljer under pågående förhandling. Det jag kan säga och som vi gått ut med är att ingen får sin grundlön sänkt med mer än 15 procent, säger Johan Dyrendahl.
TT har tagit del även av SAS information till de anställda och där sägs inget specifikt om de timanställdas löner.
Andra uppgifter från Unionen är att pensionsåldern ska höjas till 65 och att arbetstiden höjs till 47 timmar per vecka.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024