Annons:

Regeringen bakom SAS ultimatum

Den svenska regeringen har varit mycket mer involverade i SAS-krisen och förhandlingarna den senaste veckan än vad som tidigare har varit känt. Och i Danmark skickade finansministern sms till fackets förhandlingschef.

Den svenska staten är SAS största ägare och nu visar det sig att regeringen har varit betydligt mer involverade i SAS-ledningens agerande, skriver SvD.
Peter Norman, finansmarknadsminister, säger att han har haft löpande kontakt med sina nordiska kollegor och fackförbundet Unionens förhandlingschef Stefan Hjert säger att de under förhandlingarna om och om igen fick höra att det är ägarna som ligger bakom kraven.
Peter Norman säger att bolagsledningen har hanterat detaljerna, men att regeringen har stöttat kravet på lönesänkningar.
– Tittar man på ett bolag av SAS typ så består kostnadssidan nästan uteslutande av löner. Då var det bolagets bedömning att man måste komma till rätta med och sänka lönekostnaden i bolaget för att få det konkurrenskraftigt igen. Detta var uppenbart även för oss men det var bolaget själva som skötte detaljerna.
I Danmark tog regeringen direktkontakt med facket CAU, skriver Politiken. Finansminister Bjarne Corydon sms:ade CAU:s förhandlingschef under slutförhandlingarna, om vikten av att säkra arbetstillfällen på Kastrup.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024