Annons:

Affärsresenärerna kluvna till Norwegians långdistansflyg

Mer än hälften av affärsresenärerna säger blankt nej till att flyga lågpris på långdistans i en ny undersökning.

Resegeometri har frågat 1 500 nordiska affärsresenärer som brukar resa till Asien och Nordamerika om lågprisflyg i en ny undersökning. Resenärerna har bedömt sannolikheten att de skulle använda lågprisflyg på långdistanser när detta blir en verklighet nästa år.
Drygt hälften av dem säger bestämt nej. I en likadan undersökning som genomfördes för ett år sedan svarade exakt lika många nej. Endast 11 procent svarar nu att det är mycket troligt att de kommer att resa med lågprisflyg. Övriga 37 procent säger att det är ganska troligt.
Mest negativa är de svenska affärsresenärerna. 57 procent säger bestämt nej, vilket är en ökning jämfört med i fjol. Minst negativa är danskarna där 36 procent säger nej.
– Affärsresenärerna är fortfarande delade i två läger i det här sammanhanget. Drygt hälften säger nej och hälften säger att det är ganska eller mycket troligt, och de har inte ändrat åsikt sedan förra mätningen för ett år sedan. Men om man drar paralleller till lågprisbolagens generella utveckling de senaste tio åren så kommer även affärsresenärernas inställning till lågprisbolag på långa distanser att förändras, men de kommer inte att vara de första passagerarna ombord, säger Jan Borg, vice vd på Resegeometri.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024