Annons:

Finnair slår rekord i Sverige

Antalet passagerare som reste med Finnair ökade starkt i november. Flygbolaget levererar dessutom rekordsiffror för sin Sverigetrafik.

10,1 procent fler passagerare flög med Finnair i november. Mätt i rpk ökade passagerartrafiken 10,5 procent. Kapaciteten ökade 3,6 procent och kabinfaktorn ökade 4,5 procentenheter till 73 procent, skriver nyhetsbyrån Direkt.
Trafiken från Sverige till Asien ökade i november med 30 procent. Hongkong, Shanghai och Peking stod alla för kraftiga ökningar, men 20 procent vardera.
Finnairs Sverigesiffror för november visar ett positivt resultat för passagerartrafiken både totalt samt för Asienområdet. Den totala trafikökningen från Sverige var 23 procent
– Jag är mycket nöjd med det här resultatet. Bangkok säljer i princip sig självt den här perioden när många vill bort från mörkret, så därför tycker jag att den absolut mest positiva nyheten är att Hongkong, Shanghai och Peking ökade så mycket trots den allt hårdare konkurrensen, säger Kenneth Gillberg, Skandinavienchef Finnair.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024