Annons:

Finnair först i Europa med direktlinje till Xi’an

Finnair börjar som första europeiska flygbolag att flyga direkt till Xi’an under sommaren 2013.

I november meddelade Finnair att de börjar flyga direkt till Hanoi under sommaren 2013. Nu öppnar flygbolaget ytterligare en destination i Asien och startar direkttrafik till Xi’an, som ligger i Shaanxiprovinsen i Kina. Xi’an blir Finnairs trettonde destination i Asien och den femte i Kina. Flygbolaget uppger att den nya direktlinjen är ett viktigt steg för att nå målet att fördubbla Asienintäkterna till 2020.
 
– Den snabbväxande kinesiska ekonomin gör att det finns en stor efterfrågan på ökad flygtrafik mellan Europa och Kina vilket öppnar nya möjligheter för Finnair. Vi har en historia av att skapa band mellan Europa och Kina och började flyga till Peking redan 1988. Nu ser vi fram emot att bygga vidare på den grunden genom att erbjuda den snabbaste och smidigaste vägen mellan dussintals städer i Europa och Xi’an, säger Finnairs vd Mika Vehviläinen.
 
Planen kommer att avgå tre gånger i veckan från Helsingfors med start 14 juni 2013. Tidigare i år blev Finnair det första europeiska flygbolaget att flyga direkt till Chongqing. 

Kommentarer är stängda.