Annons:

Scandic Continental stänger ner

Efter femtio år slår Scandic Continental, på Vasagatan i Stockholm, igen sina dörrar. Huset ska rivas på grund av arbetet med Citybanan men kommer att ersättas med en ny byggnad som också ska inrymma ett hotell.

Den 8 november 1962 hölls invigningen för Hotell Continental. Den kubiska byggnaden stod ut i stadsbilden runt Vasagatan i Stockholm. Femtio år senare ska hotellet, som numera går under namnet Scandic Continental, stänga ner för att ge plats till Citybanan.

Ett av de mer minnesvärda ögonblicken från hotellets historia var då Beatles checkad in den 23 oktober 1963. ”Beatlarna” var då mitt under deras stora genombrott. Förutom besvikelsen över att det inte snöade vid deras ankomst till landet i nord, så trivdes de fyra unga herrarna under sin vistelse. 

 
– Fredagen den 21 december stänger vi Scandic Continental. En hotellepok i Stockholm tar paus. När den nya byggnaden står klar under 2015 så kommer vi åter att öppna hotell som ger plats för nya berättelser, berättar Pernilla Johansson, hotelldirektör vid Scandic Continental.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024