Annons:

Modig Lisa Ekström till Travel News Studio

Lisa Ekström, coach och tidigare mångårig chef inom SAS, intar scenen på Grand Travel Awards branschseminarium 13 februari tillsammans med Björn Kjos, Annie Lööf och Stephan Ekbergh. För TN avslöjar hon sin modigaste fråga till Kjos.

Varför ska folk komma och lyssna på dig på Travel News Studio vid Grand Travel Award?

– För att få inspiration och konkreta och enkla tips på hur du kan agera modigt… och så för att få energi och ha kul!        

Temat för seminariet är ”mod att tänka nytt”, är du en modig person och var får du ditt mod ifrån?

– Jag uppfattas av andra som modig, jag vågar testa nya saker – en del rätt knäppa. Jag får mitt mod av att vara modig… jag reflekterar rätt mycket och ofta och kan se att när jag gör modiga saker skapar det extra energi i mitt liv – och jag gillar energi.

Vad är det modigaste du gjort som chef?

– Dissat Jante! Jag har gjort det många gånger men känner mig fortfarande modig varje gång. Jante finns så starkt i Sverige – men jag har i många situationer lyft fram och skrutit om mina medarbetares framgångar,  både deras framgångar som grupp och som individer. Det är inte så ”svenskt” och för det krävs mod!

När du blev chef för SAS kundserviceavdelning som befann sig i kris vägrade du att gå på externa möten i tre månader – och nobbade till och med dina chefer? Hur tänkte du då och hur blev reaktionen?

–  Det var modigt att ”kräva” att få vara det, det var också en förutsättning för att jag, tillsammans med alla medarbetare på avdelningen, skulle kunna skapa ett bra och snabbt resultat! Jag behövde vara med medarbetarna på min nya avdelning, jag behövde sätta mig in i deras vardag, arbetsuppgifter och situation. Jag visste att jag förväntades genomföra förbättringar och jag vet att det då är oerhört viktigt att vara närvarande som ledare. Visst var det lite kaxigt och visst kom den en hel del reaktioner – men snabbt kom det resultat som visade att mitt val varit rätt.

Vad skulle du vilja fråga Norwegians Björn Kjos om, som också medverkar på Travel News Studio?

– Får jag bjuda dig på lunch? Hahaha – nu var jag modig… Han är modig om han vågar svara ja – jag är säker på att det skulle vara en lunch med en givande diskussion.

 

Vill du lyssna till Lisa Ekström och de övriga talarna på Travel News Studio och samtidigt vara garanterad plats på kvällens Grand Travel Award-gala? Anmäl dig på www.grandtravelaward.se

 

 

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024