Annons:

Ovisst för Norwegians långflygningar med Dreamliner

Tiden närmar sig för Norwegians premiärflygning med de åtta Dreamlinerplan som bolaget har beställt. Men än står samtliga på marken.

Den 30 maj 2013 ska det första av Norwegians Dreamlinesplan lyfta från Oslo till New York. Dagen därpå går första flygningen mellan Stockholm och New York. Men i dagsläget är samtliga Boeing 787 Dreamliner tagna ur trafik på grund av batteriproblem och inget tyder på att säkerhetsundersökningen är klar inom kort. Nu undersöker Norwegian andra alternativ för att kunna komma iväg som planerat.

– Vi tittar givetvis på andra alternativ och möjligheter men exakt vad det är kan jag inte säga, säger Åsa Larsson, informationschef på Norwegian till dn.se.

Norwegian har daglig kontakt med tillverkaren Boeing och än så länge har inga kunder ombetts att boka om sina biljetter.

– Det är tre månader kvar till leverans och eftersom vi inte fått indikationer från Boeing på att den inte kommer så jobbar vi utifrån det, säger Åsa Larsson.

USA:s National Transportation Safety Board höll under torsdagen en presskonferens angående Dreamliner.

– Vi förväntar oss inte att se eld ombord på flygplanen. Detta är en mycket allvarlig säkerhetsrisk, sa Debora Hersman, ordförande för säkerhetsstyrelsen.

– Dessa händelser bör inte kunna ske, med tanke på hur flygplanet är utformat. Det finns flera system för att skydda mot ett batterihaveri. Dessa system fungerade inte som avsett och måste vi förstå varför, sa Hersman.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024