Annons:

Facket rasar mot Travel News SAS-nominering

Travel News årliga gala Grand Travel Award har blivit hett stoff i både kvälls- och morgontidningarna efter att SAS vd Rickard Gustafson nominerats till Årets chef i resebranschen.

Transportarbetarförbundets ordförande Lars Lindgren skräder inte orden i sin kritik.

– Det är en spark i ansiktet på tusentals anställda som redan innan är förbannade över bolagets skandalartade bonusar, säger han till Transportarbetaren.

Motiveringen till nomineringen lyder: ”SAS koncernchef hade modet att utmana alla inklusive fackföreningar för att rädda SAS – och räddade därmed majoriteten av arbetstillfällena samt produkten till de skandinaviska kunderna.” Lindgren kallar motiveringen för ”ett hån mot facket”.

– Det är en otrolig nonchalans. I ett läge där SAS kräver försämringar av alla vanliga anställda, delar man ut 18 miljoner i extra bonusar till chefer! Att då hylla Rickard Gustafson som företagsledare är så bedrövligt att jag saknar ord, säger Lars Lindgren.

Juryarbetet har däremot varit klart sedan länge, innan SAS-bonusarna var kända.

– Juryn nominerade Rickard i december i efterdyningarna av SAS-krisen. Juryn var enig om att han skulle bli nominerad. Man tyckte att i den situation som uppstod, där hela SAS existens stod på spel, tog han ett ledarskap som var väldigt tufft, men att det ledde till att SAS kanske har en framtid, säger Katarina Myrberg, juryledamot och chefredaktör för tidningen Travel News till Expressen.

– De har reagerat på det här med att cheferna fick stora bonusar, men de uppgifterna blev kända först i januari, efter att han nominerats.

Övriga nominerade i kategorin Året chef är Christian Clemens, Nordenchef på Fritidsresor/TUI Travel och John Lundmark på Via Travel. Spänningen om vem som vinner utmärkelsen på Grand Travel Award den 13 februari har alltså nått en helt ny nivå.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024