Annons:

Norwegian sluter avtal med Sabre

Som ett led i Norwegians långdistanssatsningar sluter flygbolaget nu avtal med Sabre, den största GDS-aktören i Nordamerika.

Norwegian har tidigare bara haft avtal med bokningssystemet Amadeus, som är den största GDS-aktören i Skandinavien. När Norwegian börjar flyga till USA är det viktigt att finnas med i Sabre, eftersom det är det bokningssystem som de amerikanska resebyråerna använder.

– Avtalet med Sabre, och den globala räckvidd det ger, hjälper oss att distribuera vår produkt till nya marknader. Den här kanalen kommer att spela en avgörande roll i vår förmåga att erbjuda en förstklassig reseupplevelse till överkomliga priser till bredast möjliga kundbas. Det kommer också att tillåta agenturer och resebolag att effektivt handla och boka våra paket, säger Lars Sande, försäljningschef på Norwegian.

Det fleråriga avtalet gör att de Sabre-anslutna resebyråerna kommer att kunna handla och boka biljetter som inkluderar sidotjänster, som måltider ombord och upp till två incheckade bagage.

– Norwegians betydelse bland europeiska företag och affärsresenärer har ökat de senaste åren. Sabre kommer att spela en central roll i flygbolagets framtid genom att göra sina biljettpriser, tillbehör och scheman tillgängliga för vår globala resebyrå och hjälpa till att driva intäkter från företagsmarknaden. Vi kommer att fortsätta att investera i lågprisbolag, som Norwegian, som behöver utöka sin internationella spridning. Affären är också en viktig utveckling för Sabre eftersom vi ständigt strävar efter att stärka lågprisflygbolagens tillgängligt för våra resebyråers kunder, säger Harald Eisenaecher, Senior Vice President för Sabre EMEA.

Sabre har fler än 400 anslutna flygbolag i dagsläget och däribland finns andra lågprisbolag som Easyjet, Germanwings och FlyDubai.

Kommentarer är stängda.