Annons:

Göteborg blir värdstad för Volvo Ocean Race

Göteborg blir värdstad för jorden runt-kappseglingen Volvo Ocean Race 2015 och 2018.

– Detta är ett evenemang i världsklass – och Göteborg befäster nu positionen som en av Nordeuropas ledande evenemangsstäder, säger Anneli Hulthén, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

Målgången för den världsomspännande kappseglingen kommer att ske i Göteborg, som redan har varit värdstad för Volvo Ocean Race två gånger, 2002 och 2006.

– Göteborg är en perfekt plats för att avsluta ett globalt evenemang av den här storleken. Det känns bra att veta att vi, efter att ha seglat tiotusentals sjömil runt jorden, kommer att anlända till en värdhamn med alla nödvändiga förutsättningar och kunskaper för att skapa ett fantastiskt evenemang – och som dessutom har en historia som ger en känsla av att tävlingen kommer hem, säger Knut Frostad, vd i Volvo Ocean Race, som har egna meriter som Volvo Ocean Race-seglare.

Den kompletta listan över tävlingens värdstäder 2014/2015 är inte släppt ännu, men starten kommer att gå i Alicante, Spanien. Därefter blir första anhalten Recife i nordöstra Brasilien, därefter seglar de tävlande till Auckland i Nya Zeeland innan de rundar Kap Horn och styr mot ett andra brasilianskt stopp i Itajaí.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024