Annons:

Svenska män flirtar i luften

Dubbelt så många män som kvinnor tycker att flygresan är en bra plats för romantik.

Svenskar är dessutom flirtigare på flyget än danskar och norrmän. Det visar en undersökning som Expedia har gjort inför Alla hjärtans dag. Men flirtbenägenheten skiljer sig mellan könen. Dubbelt så många män som kvinnor svarar ja på frågan ”Tycker du att flygresan är ett bra tillfälle för en flört?”, med 12 respektive 6 procent. Mest positiva till att flörta på flygresan är resenärer i åldersgruppen 18-29 år. Undersökningen visar också att män har upplevt mer romantik på flygresan än kvinnor. 19 procent av de svenska männen säger sig ha haft en flirt i luften, vilket är att jämföra med 14 procent av de svenska kvinnorna.

Svenskarna är mest positiva till att flörta ombord på flyget i jämförelse med grannländernas medborgare. Därefter kommer danskarna och sist norrmännen. Nästan dubbelt så många svenskar som norrmän gillar att flörta i luften, med 9 respektive 5 procent. Andelen danskar som är positiva till flygromantik är 7 procent.

– Det är förvånande att svenskar är flörtigare än både danskar och norrmän, men det kan kanske vara ett tecken på att vi är mer framåt och öppna för nya upplevelser när vi är på resande fot. Det kan också vara ett tecken på att flygresor upplevs som ett romantiskt och positivt sammanhang, säger Susanne Svensson, nordisk marknadschef på Expedia.

1 620 svenskar deltog i undersökningen som genomfördes i december. I Norge svarade 1208 personer på frågorna och i Danmark 1057. Samtliga i undersökningen är över 18 år.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024