Annons:

Norwegian redovisar förbättrat årsresultat

Norwegian presenterar sitt helårsresultat för 2012 idag, fredag.

Flygbolagets resultat före skatt är över 623 miljoner norska kronor, en förbättring på 457 miljoner norska kronor jämfört med 2011. Resultatet före skatt hamnade på 23 miljoner norska kronor, 211 miljoner bättre än 2011. 4,37 miljoner passagerare flög med bolaget under fjärde kvartalet, en passagerartillväxt på 10 procent.

– Vi är mycket nöjda med resultatet och att vi, i ett svagt kvartal för många flygbolag, fick en resultatförbättring på över 200 miljoner norska kronor. Kabinfaktorn var stabil under hela 2012 och trafiktillväxten var god, säger Norwegians vd Bjørn Kjos.

2012 var ett händelserikt år för Norwegian som utökat med många nya internationella linjer och etablering av nya baser. Under 2012 fick flygbolaget även 13 fabriksnya plan. 

– 2012 präglades av internationell expansion vilket innebär att vi har haft en del nödvändiga kostnader knutna till etableringen av baserna i Thailand och i Spanien. Det är uppstartskostnader som är nödvändiga för att kunna växa i en global bransch. Vår växt utomlands är med på att säkra driften i Skandinavien samt för att trygga våra skandinaviska arbetsplatser, säger Kjos.

I år kommer Norwegian att fortsätta med att fasa in nya flygplan – 14 Boeing 737-800:or samt 3 Boeing 787 Dreamliner flygplan ska levereras under året.

– Förnyelsen av flygplansflottan är en betydande konkurrensfördel i en situation där många flygbolag är starkt pressade på grund av gamla flygplan och höga bränslekostnader. Nya och mer miljövänliga flygplan ger våra kunder ett stadigt bättre erbjudande, något som avspeglat sig i de goda passagerarsiffrorna under året, säger Kjos.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024