Annons:

Världens värsta flygplats stänger

Flygplatsen i Ecuadors huvudstad Quito är känd som en av världens värsta. Nu stänger den och en ny flygplats öppnas.

Landningsförhållandet på Mariscal Sucre-flygplatsen i Quito har länge varit ifrågasatt och nio flygplan har sedan 1984 kraschat in i byggnader och totalt har 135 personer omkommit. Utöver dessa kraschlandningar har fem ytterliga flygplan orsakat olyckshändelser med dödlig utgång på grund av navigationsfel eller för att de kraschat in i de omgivande bergen. Den tunna luften på 2 800 meters höjd gör det svårt för flygplanen att ta höjd över bergen och för att landa måste planen göra en tvär sväng över en tätbefolkad sluttning.

Nu stängs flygplatsen och istället öppnar en ny flygplats två mil utanför Quito. Den nya flygplatsen ligger 400 meter lägre och har en 1 000 meter längre landningsbana. Trots detta får den nya flygplatsen kritik. Infrastrukturen till och från flygplatsen är inte tillräckligt utbyggd och säkerheten kritiseras, även om myndigheter hävdar att den är säkrare.

– Det håller inte piloter med om. Mikroklimatet i dalen, där den nya flygplatsen ligger, är mycket komplicerat och det är dålig sikt 80 procent av året. Den gamla flygplatsen är bland de fem svåraste att landa på i Latinamerika, och den nya kan vara ännu svårare, säger en pilot VG.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024