Annons:

Röksugna hotade sätta eld på flygvärdinnor

Två röksugna passagerare blev så desperata att de hotade med att sätta eld flygvärdinnorna och flygplansmattan.

Händelsen inträffade på ett plan som stod still på Köpenhamns flygplats Kastrup under måndagen. Planet, som tillhörande franska charterbolaget Air Méditerranée, hade Göteborg som destination. Men eftersom svår dimma rådde där omdirigerades planet till Köpenhamn där planet gick ner för att tanka. Eftersom Kastrup inte tillhör planets vanliga rutt uppstod en tvist mellan flygbolaget och flygplatsen om betalning för bränslet. Tvisten gjorde att planet stod still på marken och efter tre timmar fick två passagerare sådan nikotinabstinens att de krävde att få kliva av och röka. När de förvägrades detta blev de hotfulla mot flygvärdinnorna. Polis tillkallades och arresterade de två passagerarna.

– Vi undersöker om de båda kvarhållna personerna kan misstänkas för olaga hot. Samtidigt är frågan om vad som gäller juridiskt inte helt klar, eftersom det handlar om ett utländskt flygplan som står på flygplatsen med stängda dörrar. Det är en fråga för jurister att avgöra, säger Claus Hoffmann vid flygplatspolisen till danska Ekstra-Bladet.

Flygplanet stod kvar på Kastrup över natten eftersom personalen måste vila. De övriga passagerarna har fått lämna planet.

– Det är flygbolagets passagerare, så det är de som får se till att de kommer vidare till sina slutdestinationer, Lars Lemche, talesman för Kastrup flygplats.

Passagerarna har nu fått resa vidare till Göteborg med buss.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024