Annons:

Stabilt år för Carlson Wagonlit Travel

Carlson Wagonlit Travel redovisar ett stabilt resultat för 2012, trots orolig ekonomi i Europa.

I Sverige genomförde bolaget cirka en miljon transaktioner under 2012 vilket ligger på ungefär samma nivå som föregående år. Omsättningen föll däremot från 2,4 miljarder kronor till 2,2 miljarder kronor.

Den totala globala omsättningen föll med 1,1 procent till 27,7 miljarder dollar. Även antalet transaktioner föll något med 0,2 procent till 61,7 miljoner. Detta kan till stor del härledas till den ekonomiska situationen i Europa.

– Vi är stolta över vårt övergripande resultat för 2012. Trots den tuffa ekonomiska situationen har vår verksamhet som helhet varit stabil, mycket tack vare att vi är ett globalt företag med verksamhet och kunder i hela välden, säger Johan Wilson, vd på Carlson Wagonlit Travel Sverige.

Inom produktområdena CWT Meetings & Events, CWT Energy Services och CWT Solutions Group ökade tillväxten.

– Effekterna av konjunkturläget som vi befinner oss i nu är att många av våra kunder reser mindre på grund av generella budgetåtstramningar och striktare resepolicy. De väljer dessutom billigare resealternativ vilket följaktligen påverkar vår försäljningsvolym negativt. Däremot gläds vi åt att ha vunnit ett antal nya kunder och vi räknar därför med att ha ytterligare stärkt vår position på marknaden under 2012. Vi ser fram emot fortsättningen av 2013 och kommer att bygga vidare på vår mission att leverera ”the perfect trip” till våra kunder och deras resenärer, säger Johan Wilson.

CWT har representation i fler än 150 länder.  

Kommentarer är stängda.