Annons:

Dreamlinerproblem ödesdigert för Japan

All Nippon Airways har ställt in samtliga flygningar med Dreamlinerplanen till juni. Minst.

Al Nippon Airways, ANA, är flygplanstillverkaren Boeings största Dreamlinerkund, med 17 av världens 50 plan av modellen. ANA ställer nu in 1 700 flygningar under april och maj, de månader som är Japans främsta reseperiod på grund av den så kallade Golden Week inträffar då. Mellan den 29 april och 5 maj har Japan nämligen en fullspäckad vecka av helgdagar, vilket är årets mest bokade vecka för de flesta japanska resebolag.

– Tyvärr drabbar det här Golden Week, men vi har beslutat att informera våra kunder i förväg eftersom utsikten för flygplanens återupptagande fortfarande är osäker, säger ANA:s talesperson till BBC.
Boeings hela flotta av Dreamliners står på marken efter att ett batteri på en Japan Airlines 787 fattade eld och efter att ett fel tvingade en ANA-flygning att göra en nödlandning. Tidigare denna månad bekräftade Thomson Airways att de sätter in beredskapsplaner i fall de inte kan genomföra sin Dreamlinerlanseringen i maj.

I fredags meddelade Boeing sin åtgärdsplan för att rätta till problemen med batterierna, vilket inkluderar en ny keramisk isolering runt varje batteris åtta celler. Om de amerikanska flygmyndigheterna, FFA, går med på åtgärden beräknar Boeing att Dreamlinerplanen är tillbaka i luften i mitten av april.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024