Annons:

Svalbard svalt för Unlimited Travel Group

Åtta av nio dotterbolag till Unlimited Travel Group visade svarta siffror, men fartygskapaciteten till Svalbard gav ett resultat på -7,7 miljoner kronor, enligt bolagets bokslutskommuniké.

– Positivt under 2012 var att åtta av nio dotterbolag visade svarta siffror och att de flesta av dessa dessutom levererade goda vinstmarginaler. Negativt är resultateffekten på cirka -7,7 miljoner kronor som uppstod på grund av att vi inte lyckades fylla vår utökade fartygskapacitet på Svalbard, säger Richard Durlow, vd för Unlimitids Travel Group.

Orderingången ökade med 9 procent jämfört med samma period föregående år. Omsättningen uppgick till 452,0 miljoner kronor, vilket är bättre än föregående års 401,8 miljoner kronor januari–december 2011. Rörelseresultat före goodwillavskrivningar, EBITA, uppgick till 5,1 (9,9) miljoner kronor, med en marginal på 1,1 procent (2,5 procent). Resultat efter skatt uppgick till -4,8 miljoner kronor, vilket var en försämring jämfört med 2001 års -0,9 miljoner kronor.

– Bruttomarginalen i koncernen har förutsättningar att stärkas under 2013, främst på grund av mindre bunden kapacitet på Svalbard. Det ger förutsättningar att under de närmaste åren återgå till normala lönsamhetsnivåer för koncernen, säger Richard Durlow.

Unlimited Travel Groups verksamhet består i att äga, starta, utveckla och förvärva researrangörer som är små till mellanstora, specialiserade, självständiga och entreprenörsdrivna. Verksamheten startades i december 2002 och är idag en koncern bestående av moderbolaget UTG samt de tio bolagen Västindienspecialisten, Birdie Golf Tours, Ski Unlimited, Travel Beyond, WI-Resor, JB Travel, Eventyr, Världens Resor, PolarQuest och Good Travel.

Kommentarer är stängda.