Annons:

Del av SAS krisplan genomförs

SAS slutför försäljning och leaseback av 19 reservmotorer.

Som en del av SAS nya plan, 4 Excellence Next Generation 4XNG, som nyligen lanserades för att förbättra den finansiella ställningen för SAS-gruppen, har SAS tecknat ett avtal om försäljning och leaseback av 19 reservmotorer.

Det finns två köpare, San Francisco-baserade Willis Lease Finance Cooperation, WLFC och Dublin-baserade Willis Mitsui Engine Support, WMES. Transaktionerna är indelade i fyra delar, varav den första redan är genomförd och resten beräknas bli klar i mitten av mars. Marknadsvärdet av affären uppskattas till 120 miljoner dollar.

– Vi är mycket glada över att ingå ett långsiktigt samarbete med Willis och Willis-Mitsui, säger Göran Jansson, ekonomichef på SAS. Willis är en av världens största motorlease-företag och är ett kvalitetsvarumärke i branschen. En del av vår plan, 4XNG, för ett lönsamt SAS är att öka likviditeten genom försäljning av tillgångar, och med detta partnerskap och avtal genomför vi nu den första av våra försäljningar.

– Vi är glada över detta avtal med SAS och vi ser fram emot ett långt och givande partnerskap, säger Charles F. Willis, styrelseordförande och ekonomichef för Willis Lease Finance Corporation.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024