Annons:

Större biljettsug hos Ryanair

Förbättrad efterfrågan i Skandinavien, Tyskland och Storbritannien ökade Ryanairs vinst under en normalt svag period av året.

Vinsten före skatt ökade med 24 procent till 168 miljoner kronor under tredje kvartalet som slutar den sista december. Det är ett Ryanair med självförtroende som har skrivit upp vinstprognosen för helåret som slutar i mars till 4,7 miljarder kronor. Medan nationella flaggbolag som SAS, Lufthansa och Austrian Airlines omstrukturerade upplevde Europas största lågprisflygbolag Ryanair en ökad efterfrågan på biljetter inför julen. Ryanair har kunnat utnyttja sin allt starkare ställning till att höja biljettpriserna med 8 procent under tredje kvartalet.
– Vinsten under tredje kvartalet var bättre än förväntat tack vare fler bokningar till högre priser före jul, säger Michael O’Leary, vd på Ryanair.
Ryanair har dessutom ökat sina extraintäkter, vid sidan av den vanliga biljettförsäljningen, med 24 procent genom att introducera möjlighet att för boka fler platser. Möjligheten infördes på alla linjer i januari 2012 på de två främsta raderna i flygplanen för att utökas till sex rader i november förra året. Det är en tjänst som ledningen tror ska locka över affärsresenärer till lågprisbolaget.
– Vår förbättrade service, rekord i punktlighet och möjlighet att boka platser möjliggör högre biljettpriser, säger Michael O’Leary.
Många av flygbolagets nya linjer och baser har fungerat bra under deras första vinter. Undantaget är Budapest och Warszawa där priserna Ryanair kan ta ut är allt för låga. Ryanair har uppenbart svårt att utmana lågprisbolaget Wizz Air på dess hemmabaser.
Wizz Air finns inte heller med bland de flygbolag som Ryanair jämför sina biljettpriser med. Ryanair hävdar att lågprisbolaget Easyjets biljettpriser är 58 procent dyrare än deras biljetter, Norwegians biljetter kostar 70 procent mer och Air France-KLM lägger på 396 procent mer.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024