Annons:

Bonusbelönad SAS-chef till Scandic

Susanne Dahlberg är en av de 18 toppcheferna på SAS som fått den internt hårt kritiserade stay on-bonusen. Nu lämnar hon SAS, där hon varit chef för markverksamheten i Sverige, för att bli distriktsdirektör för Scandics tio Stockholmshotell och medlem i ledningsgruppen.

– Jag förstår att folk har svårt att förstå varför bonuslönerna betalats ut och det var tufft med tusentals medarbetare som reagerade. Men det krävs extremt professionella chefer som ska utreda och rationalisera bort sina egna verksamheter, där det inte finns någon vinning för egen del, säger hon till TN.
SAS vill sälja markverksamheten och Susanne Dahlbergs uppdrag består i att utreda alla möjligheter att hitta en köpare.
– Mitt jobb kan vara borta i morgon, det är en speciell situation att arbeta i.
Hon har arbetat 28 år på SAS och innehaft en rad toppjobb inom försäljning, revenue management, och senast markverksamheten. De senaste tio åren har ledarskapet handlat om nedskärningar, effektiviseringar och omorganisationer.
– Det har varit spännande, men tuffare än många förstår. Nu är jag otroligt taggad inför mitt nya jobb. Det ska bli roligt att jobba i ett företag som tjänar pengar.
Är det din förre chef Scandic-vd:n Anders Ehrling som lockat över dig?
– Anders var mycket uppskattad som chef på SAS. Han är en tydlig chefsfigur, och med en sådan chef är det lättare för ett företag att locka till sig och rekrytera intressanta profiler.
Scandics Sverigechef Joakim Nilsson är nöjd med rekryteringen. Stockholmsdistriktet är den största enheten, resultat- och omsättningsmässigt. Det omsätter – inklusive flaggskeppen Scandic Anglais och Grand Central – 1 miljard kronor med 1 000 anställda.
– Vi är duktiga på hotelldriften. Utmaningen för Susanne blir att få vår food & beverage-verksamhet och mötesdel att växa, säger han.
Många i Scandics Sverigeledning kommer inte från hotellvärlden, är det inte risk att kärnkompetensen urholkas?
– Vi tror att en mix med människor från hotell och andra branscher är det bästa. I Sverigeledningen har de övriga distriktsdirektörerna lång hotellerfarenhet.

Kommentarer är stängda.