Annons:

SAS lägger ner business

SAS tar ett steg mot lågprisbolagens standard. Business class försvinner helt från Europatrafiken och två nya klasser införs. Ombord blir det enda skillnaden om maten ingår eller inte.

Den sista maj avgår den sista SAS-flygningen inom Europa med business class, economy extra och economy. Därefter införs två nya klasser: Go och Go plus. Samma mat serveras i hela kabinen och något porslin kommer inte längre att användas. Den enda skillnaden mellan Go och Go plus är att maten ingår i den senare medan man får betala ombord om man vill ha mat i den förstnämnda klassen. Precis som med ett lågprisflygbolag – och som hos SAS största konkurrent Norwegian.
Tanken är att försöka sälja varenda biljett som finns att sälja och att bättre kunna konkurrera med exempelvis Norwegian. Men koncernchef Rickard Gustafson vill inte kalla det för lågprismetoder.
– Lågprismodell? Jag skulle vilja säga en förenkling som ger folket ett tydligare val, både vilken service de önskar och vad de vill att flygresan ska innehålla. Dagens passagerare önskar mest av allt en okomplicerad flygresa. Därför reducerar vi virrvarret av klasser till två. Enkelt, säger han till Aftenposten.
På marken ska lounger och särskilda köer finnas kvar för den som betalar för den dyrare biljettklassen. Det är först ombord som skillnaden kommer att märkas, skriver Travel News Norge.
– Vi måste kunna möta olika behov. Den ena dagen är vår kund på jobbresa och kräver täta avgångar och flexibla biljetter. Under helgen är det resa med familjen och krav på mycket enklare service. Då är kanske Go bäst, säger Gustafson.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024