Annons:

Hertz överklagar hyrbilskampen till Högsta Förvaltningsdomstolen

Kampen om det stora statliga hyrbilskontot är inte över trots att Kammarrätten gav Avis rätt till det. Nu överklagar Hertz till Högsta Förvaltningsdomstolen.

Som TN kunde berätta i går kom domen i Kammarrätten som säger att det var rätt av Inköpscentralen för statliga myndigheter att ge avtalet till Avis avseende B-delen av upphandlingen. En domare hade dock skiljaktig mening. Nu väljer Hertz att överklaga beslutet till Högsta Förvaltningsrätten. För att Högsta Förvaltningsdomstolen ska ta upp fallet krävs att målet har principiell betydelse. Förhandsbesked om detta väntas ta ett par veckor.
– Hertz har sedan tidigare vunnit den reserelaterade delen av upphandlingen, A delen, och vi menar att det finns sakskäl att överklaga del B av upphandlingen. Det handlar bland annat om att Avis bud inte uppfyller de i upphandlingen ställda krav avseende miljöbilar samt etablering på samtliga orter. Att Kammarrätten inte varit enig har också bidragit, säger Hertz vd Niklas Siljeblad till Travel News.
Det är Hertz som haft det statliga hyrbilskontot fram tills nu. Det beräknas vara värt cirka 90 miljoner kronor.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024