Annons:

Emirates startar linje till Stockholm i höst

Efter intensiva rykten hela våren bekräftade Dubaibaserade Emirates på torsdagen att de börjar flyga Dubai-Stockholm från 4 september.

I dagsläget flyger Emirates enbart från Köpenhamn. Den nya linjen till Stockholm blir daglig och ska opereras av en Boeing 777-300 ER.  Emirates har ett linjenät på mer än 130 destinationer och för svenska resenärer innebär det transfermöjligheter till cirka 40 destinationer i östra och västra Asien samt Australien.

–          Efter vår framgångsrika lansering i Köpenhamn 2011 har vi noggrant utvärderat den potentiella expansionen i Skandinavien. Med dess stabila och växande ekonomi så är Sverige den perfekta platsen att utvigda vår regionala närvaro, säger Emirates vd Tim Clark i en pressrelease.

Den nya linjen kommer att avgå från Dubai 07.15 och anlända vid lunchtid på Arlanda. Returflighten går 13:55 och då anländer man i Dubai på kvällen, 22:35.

Emirates nya linje ökar konkurrensen om svenska Asienresenärer. Både Finnair, Qatar Airways och Turkish Airlines har satsat hårt på den svenska marknaden de senaste åren. På privatresesidan är Thai Airways ledande.

Enligt Swedavia är Dubai i dag svenskarnas fjärde största destination i Asien. I dag reser cirka 31 000 passagerare mellan Arlanda och Dubai vilket betyder att destinationen har växt med 11 procent jämfört med förra året.

–  Internationella direktlinjer bidrar starkt till den ökade tillgänglighet till och från Sverige som är viktig för regionens konkurrenskraft och utveckling.  Det innebär också att svenska resenärer nu får fler möjligheter att kunna resa till populära destinationer i Asien på ett smidigt sätt, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

 

Läs mer om Flygkampen i Asien i Travel News aprilnummer som utkommer nästa vecka.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024