Annons:

Stoltenberg bojkottar Ryanair

Ryanair anklagas i Norge för social dumpning och bojkottas av bland andra statsminister Jens Stoltenberg. Flygbolaget svarar med att säga att ingen bryr sig om vad "den norske förbannade statsministern" säger.

Under de senaste dagarna har det stormat i Norge kring Ryanairs dåliga arbetsförhållanden för sina kabinanställda, skriver DN. Norska LO och flera andra fackförbund bojkottar nu bolaget och landets statsminister Jens Stoltenberg säger att han aldrig kommer att flyga Ryanair.
Lågprisbolaget slår tillbaka mot kritiken genom att säga att det är omöjligt ”att behålla flera tusen anställda i företaget om de jobbar under ’slavkontrakt'”. Om statsministerns uttalande hade vd Michael O’Leary följande att säga:
– Det är helt upp till honom vem han flyger med, men om han flyger med SAS, som skurit bort flera tusen jobb och sänkt lönerna, varför flyger han inte i stället med ett bolag som satsar i Norge?
– Jag behöver inte stöd från någon politiker. Vi er stora pojkar och flyger 80 miljoner människor om året. Utanför Norge är det ingen som vet vad den norske förbannade statsministern sa i går, och det är ingen som bryr sig, säger han enligt Na24.no.
Han meddelade dock samtidigt att lönerna ska höjas med tio procent.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024