Annons:

Dålig uppkoppling en stressfaktor på resan

Förlorad arbetstid på grund av dålig internetuppkoppling orsakar mest stress på resan i en ny undersökning utförd av CTW.

I topp bland stressfaktorerna ligger problem med bagaget, dålig internetuppkoppling och att behöva resa i ekonomiklass på medel- eller långdistansflygningar. Kvinnor upplever generellt en högre stressnivå än män. Av de 12 faktorer som affärsresenärerna upplever som mest stressande, påverkas kvinnor mer än män av alla faktorer utom en – att flyga i ekonomiklass.

– En förklaring till att dålig internetuppkoppling uppfattas som mycket stressande är att man går miste om mycket arbetstid när man reser som man måste ta igen vid ett senare tillfälle. Har man då ingen uppkoppling under resan förlorar man ju faktiskt ”tid” som man hade kunnat arbeta på, eftersom man varken kan svara på e-post eller utföra andra arbetsuppgifter som kräver uppkoppling, säger Johan Wilson, vd på CWT.

Inte helt oväntat är de som reser ofta, 30 eller fler affärsresor per år, generellt stresståligare på resan än de mindre rutinerade resenärerna.

Topp-tre områden som genererar mest stress bland både män och kvinnor:

  • Förlorad tid – när det är svårt att arbeta som till exempel dålig internetuppkoppling, förseningar och att flyga ekonomiklass vid medel- eller långdistansflygningar.
  • Oväntade händelser – som till exempel borttappat eller försenat bagage.
  • Rutinstörningar – när man inte kan utföra sina vardagsrutiner såsom att träna eller äta hälsosamt.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024