Annons:

Norwegian planerar fler långdistanslinjer

I december startar Norwegian två avgångar i veckan till Fort Lauderdale, Florida, från både Stockholm och Köpenhamn. Norwegian fortsätter att utveckla sitt nätverk med stor optimism.

– Vi arbetar hela tiden med att utveckla vårt nätverk. Med Dreamlinern kan vi nå destinationer som Hawaii, Kapstaden och Rio de Janeiro, säger Åsa Larsson, informationschef på Norwegian.
I början av april öppnade dessutom Norwegian sina nya baser i London Gatwick och Alicante i Spanien. Det innebär bland annat fem nya avgångar om dagen mellan London och Stockholm.
– Med basen i London kan vi locka affärsresenärer som vill flyga ut tidigt.  
När Norwegians vd Björn Kjos nyligen intervjuades i tidningen Financial Times var det största problemet underkapaciteten hos flygplanstillverkarna – inte överkapacitet hos flygbolagen.
– Vi skulle kunna använda många fler flygplan än de vi har, sade Björn Kjos som har beställt över 200 nya flygplan.
De storstilade expansionsplanerna för Norwegians långdistansflyg bottnar i övertygelsen att Norwegians kundbas är bredare än hos de klassiska lågprisaktörerna Ryanair och Easyjet.
– Den stora tillväxten i framtiden kommer att vara på privatmarknaden. I dag är 85 procent av marknaden leisure. Om 15 till 20 år kommer den att ha 95 procent av marknaden, säger Björn Kjos.
Det goda bokningsläget för destinationerna New York och Bangkok har fått Norwegian att snabba på utvecklingen av långdistansflyget.
– Bokningarna verkar inte ha påverkats av problemen med Dreamlinern, säger Åsa Larsson.
Norwegian har fått indikationer från Boeing om när Dreamlinern kommer att vara flygklar igen, men det är inget flygbolaget vill gå ut med nu.
– Vi har sett till att vi har flygkapacitet för de nya flyglinjerna tills att Dreamlinern är flygklar.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024