Annons:

Polisen i Sri Lanka vill ha alla turisters pass

Hotell och pensionat i Sri Lanka har blivit tillsagda att lämna över de utländska gästernas pass och visum till polisen.

Enligt Daily Telegraph är säger polismyndigheten att anledningen är att man vill värna om turisternas säkerhet.

– Turister är viktiga för vår ekonomi. Detta gör vi för att garantera deras säkerhet. Det här systemet kommer att säkerställa att polismyndigheten kommer att ha uppgifter om turister i deras områden, så att de kan skydda dem, säger Buddhika Siriwardena, representant för polismyndigheten i Sri Lanka till den brittiska tidningen.

Hotellen är skyldiga att lämna information enligt den så kallade 1866-förordningen, utöver de uppgifter som redan samlats in av myndigheterna för turistnäringens statistik.

UD säger att det är ”sällan” som utländska besökare i Sri Lanka råkar ut för våldsbrott, men det nya systemet presenterades kort efter att en brittisk turist attackerats på ett hotell i Tangalle i södra Sri Lanka på juldagen 2011. Han sköts och knivhöggs efter att ha försökt stoppa ett slagsmål i hotellbaren. Under förra månaden misshandlades även två europeiska turister i centrala Sri Lanka. 

 

Kommentarer är stängda.