Annons:

Sparplan i USA kan ge flygförseningar

Stora förseningar befaras i amerikansk flygtrafik efter luftfartsverkets införande av sparplan.

Den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA tvingar sina 47 000 anställda att ta en extra ledig dag varannan vecka. Ledigheten är en del i en åtgärdsplan för att spara 637 miljoner dollar, skriver Atlanticlink.net.

Det var på söndagen som den amerikanska regeringen införde en så kallad permission för alla offentliga anställda på de amerikanska flygplatserna som omfattas av FAA. Detta innefattar bland annat personal i kontrolltornen och i tullen.

De anställda förlorar därmed en dags lön och flygplatser och flygbolag befarar stora förseningar. Redan de första två dagarna efter det att åtgärden infördes har det förekommit förseningar i New York, Florida och Philadelphia. Det är fortfarande osäkert om detta är en konsekvens av sparplanen eller inte.

– Man bör ta siffrorna med en nypa salt. Det är normalt att det finns många dagliga förseningar och avbokningar. Det här kommer dessutom främst att drabba inrikestrafiken. Jag skulle rekommendera alla inhemska resenärer i USA och att om möjligt undvika morgon- och kvällsavgångar. Det är på dessa flygningar som trycket och risken för förseningar är störst, säger Karin Gert Nielsen i Atlantic Link.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024