Annons:

Air Sweden ställer in sommarens utlandsflyg

Air Sweden ställer in alla utlandsflygningar utom en från Sverige i sommar.

Den planerade rutten till Köpenhamn kommer inte att bli av. Linjen till London ställs in. Den enda utlandslinjen man behåller är den mellan Norrköping och Thessaloniki med start i juni.

Air Swedens linje mellan Skellefteå – Norrköping – Köpenhamn skulle haft premiär i måndags, men det blev inget med det. Inte heller rutten Skellefteå – Karlstad – London, som startade för ett par veckor sedan, flygs längre.

– Nej, vi har beslutat att göra ett uppehåll i flygningarna från Norrland under sommaren. Vår affärsidé bygger på god beläggning åt båda hållen och underlaget för inkommande passagerare har visat sig vara för lågt för att i nuläget motivera trafik till Norrland, säger Stig-Erik Dahlberg, vd på Air Sweden till Flygtorget.

Beslutet att inte starta den planerade rutten från Skellefteå till Köpenhamn via Norrköping, togs sent och kom som en överraskning för flygplatschefen Mari Torstensson.

– Jag fick inget särskilt skäl, bara att det inte blir någon trafik under sommaren utan att det är uppskjutet till i september, säger hon.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024