Annons:

Choice och Strömma rekryterar flyktingar

På svenska Choice-hotell får nyanlända flyktingar jobb, liksom på Strömma Turism & Sjöfart.

Genom företagens projekt får både yngre och äldre nyanlända flyktingar komma ut snabbt på den svenska arbetsmarknaden. Choice satsar på ett nationellt program för unga flyktingar, skriver Besöksliv.
– När man anställer måste man som arbetsgivare lyfta blicken från ansökningshandlingarna och möta blicken hos människan bakom. Vi är en annorlunda hotellkedja. Det reflekteras också i hur vi rekryterar, säger Petter Stordalen och påpekar att arbetslivet handlar om vad människor kan göra i framtiden, inte vad de har gjort förut.
I Stockholm erbjuds 40 praktikplatser. I Sundsvall har Quality hotel upprättat ett lokalt samarbete med Arbetsförmedlingen och tillsatt två praktikplatser som ska leda till visstidsanställningar.
Strömma har nyligen rekryterat ett 30-tal språkkunniga säljare för säsongsarbete genom SFI. Bolaget sökte lite äldre och flerspråkiga personer.
– Jag kontaktade alla SFI-skolor i Stockholm och frågade om jag fick annonsera. Med den specifika profil vi sökte kändes ett samarbete med SFI helt rätt för att få ihop rätt personer på kort tid, säger Jennie Hagman, operativ chef för Strömmas sightseeing.
– Det här hade tagit jättelång tid om vi inte samarbetat med SFI. Nästan alla som sökt har känts rätt, och vi har fått ihop en bra grupp som kan flera språk och som har lite skinn på näsan. Det känns jättebra, säger hon.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024