Annons:

Gotlands största hotell blir Scandic

Visby HamnHotell blir Scandics första hotell på Gotland.

Hotellet kommer att öppna i Scandics regi den 14 juni, efter omfattande renoveringar och ett namnbyte till Scandic Visby. Hotellet kommer efter utbyggnad att ha 214 rum, konferensanläggning, dubbla restauranger, pool, utespa och gym.

– Vi är förstås både glada och stolta över att äntligen kunna erbjuda ett Scandic-hotell i vackra Visby. Vi har länge haft ögonen på Visby och med Scandic Visby har vi hittat det perfekta hotellet för såväl turistande familjer som för affärs- och konferensgäster. Närheten till färjan minimerar restiden och att det bara är ett par minuters promenad till den medeltida stadskärnan gör det enkelt att njuta av Visbys stora utbud av nöje och kultur, säger Anders Ehrling, vd och koncernchef för Scandic.

Scandic har tecknat ett franchiseavtal med GotlandsResor som fortsatt är ägare av hotellet och sköter driften. Samgåendet med Scandic innebär inga personalförändringar och hotellchefen Jennie Hägerstrand stannar kvar på det nyrenoverade hotellet.

– Ganska snart konstaterades att Scandic står för det vi är och det vi vill vara. Vi är mycket glada att få ingå i ett starkt och väletablerat varumärke och vi är övertygade om att det kommer attrahera många nya gäster, både till destinationen och till hotellet, säger Carina Hammander, vd för GotlandsResor, ett helägt dotterbolag till Rederi AB Gotland.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024