Annons:

Passagerarrusning till Norwegian i april

Norwegians passagertrafik ökade med 36 procent i april jämfört med samma månad i fjol.

Kapaciteten (ASK) steg med 40 procent, medan kabinfaktorn minskade med 2,2 procentenheter till 73,6 procent. Intäkten per passagerarkilometer minskade med 8 procent jämfört med förra året. Antalet passagerare uppgick till drygt 1,7 miljoner vilket var en uppgång med 27 procent jämfört med motsvarande månad i fjol.

Passagerartillväxten beror till största delen på öppnandet av två nya baser, i England och Spanien, samt på att en rad nya direktlinjer startade det senaste året.

– Det är mycket glädjande att de nya linjer som vi har öppnat på helt nya marknader har blivit så väl mottagna. Trafikutvecklingen den här månaden är som väntat och helt i linje med vår strategi att etablera oss på nya marknader för att möta den starka konkurrensen som finns i den europeiska flygbranschen. Det är förväntat att vi i en uppstartsfas ser en stark produktionsökning, kraftig passagerartillväxt och något lägre priser på de nya linjerna. För oss är det viktigt att kunderna prövar och lär känna oss. Då kommer de tillbaka och utgör ett trofast kundunderlag framöver, säger Norwegians vd Bjørn Kjos.

Kommentarer är stängda.