Annons:

Hotellägare begär First Hotels i konkurs

Ägarna till Hotel Österport i Köpenhamn har inte fått hyra från First Hotels i fyra månader – nu begär de hotelljätten i konkurs.

First Hotels ligger efter med sina betalningar till ägarna av danska Hotel Österport. Nu tar ägarbolaget i med hårdhandskarna och begär hotellkedjan i konkurs, skriver Standby.dk.
Kedjan har drivit hotellet i två år men under de senaste fyra månaderna inte betalat hyra. First Hotels hävdar att man betalar för hög hyra för flera av de hotell som man tog över från Choice Hotels och har förhandlat om avtalen med flera fastighetsägare. För Hotel Österport har man dock inte fått till något nytt avtal.
Ägarna kräver cirka 200 miljoner kronor i ersättning från First Hotels, beräknat utifrån den hyra som kedjan skulle ha betalat från februari till och med att kontraktet löper ut år 2024.
Hotellkedjans ägare Asmund Haare säger att det var Choice som hade ett kontrakt till 2024, inte First Hotels, och att hotellägarna vägrar att både sänka hyran och att själva ta över personal och drift.

Kommentarer är stängda.