Annons:

Nordiskt flyg och NDC på SBTA:s vårforum

Spännande debatter och diskussioner om nordiskt flyg och IATA:s kontroversiella projekt NDC står på agendan vid SBTA:s stora vårforum på måndag 20 maj i Stockholm.

När affärsreseföreningen SBTA samlar affärsresebranschen till sitt årliga vårforum är det flyget som står i fokus. En het potatis, inte minst i USA, är IATA:s nya standard NDC, New Distribution Capabilities, som bland annat handlar om hur flygbolagen vill kunna marknadsföra och sälja tilläggstjänster via sina återförsäljare och tredjepartsleverantörer. Men där oron också finns för resenärernas personliga integritet och att alltför stor makt hamnar i flygbolagens händer.

– Det finns så mycket okunskap runt NDC – och behöver vi travelmanagers och övriga affärsresebranschen bry oss? Därför har vi samlat olika aktörer i branschen för att höra deras åsikter och tankar, säger Lotten Fowler, chef för SBTA i Sverige.
I NDC-debatten kommer bland andra Amadeus Scandinavias vd Jesper Söderström och IATA:s Tommy Enecrona att finnas på plats liksom representanter för både resebyråer och flygbolag.

Senare på dagen blir det en genomlysning av flygsituationen i Skandinavien, som leds av flygjournalisten Richard Björnelid. Mot bakgrund av den turbulenta hösten när SAS stod på konkursens brant blir några av frågorna vilka konsekvenser de senaste årens flygbolagskonkurser påverkat affärsresandet? Hur stora åtaganden sitter resebyråerna med mot de nordiska flygbolagen vid en konkurs? Hur väl är företagskunderna beredda vid en flygkonkurs? I den debatten deltar Henrik Littorin, analytiker på Swedavia, Christer Nordlund, vd för HRG Nordic och Ulf Stenvad, travel manager If.

Läs mer på www.sbta.se

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024