Annons:

Så ska svenska reseföretag vinna onlinekampen

Phocuswright har analyserat resor på nätet i Skandinavien i många år. På Travel News Studio Digital 3 juni kommer deras svenske analytiker Gustaf Moell ge sin syn på hur lokala reseföretag kan hävda sig mot de globala onlinejättarna.

Varför ska folk komma och lyssna på dig på Travel News Studio Digital 3 juni?

 – Resor på nätet är en av de mest snabbväxande och dynamiska sektorerna i världen och det är därför enormt viktigt att veta vad som händer samt vad som kommer att hända de närmaste åren. Phocuswright har länge varit ledande vad gäller analys av den här marknaden och kan den skandinaviska marknaden innan och utan, samt hur den förhåller sig till resten av Europa och Världen.

 

Det är ont på  bra statistik och pålitliga siffror om utvecklingen av e-handeln för reseindustrin i Sverige och Skandinavien, men ni på Phocus Wright har järnkoll, varför det?

 – Phocuswright har genom att dels tidigt fokusera på resor på nätet men även genom att verka globalt och samla alla aktörer på sin årliga konferens i november skapat sig en helt unik ställning vad gäller att mäta och analysera utvecklingen av reseindustrin på nätet. Bara genom att se resemarknaden på nätet globalt kan man få förståelse för den lokalt.

 

Vilka är just nu vinnare och förlorare online i Skandinavien?

 – De traditionella resebyråerna har givetvis tagit mycket stryk av e-handeln även om om många anpassat sig bra och har en stark närvaro på nätet. Bäst går det för unikt skandinaviska e-handelsvarumärken med stark institutionell uppbackning som i fallet eTraveli.

 

Vilken utvecklingen ser du på den skandinaviska marknaden i dag?

 – Den relativa mättnad som finns på den skandinaviska marknaden gör att innovation är väldigt viktigt för att kunna hävda sig mot internationella jättar såsom Priceline och Expedia. Mer får ni veta på seminariet.

Travel News Studio Digital äger rum på Sheraton Hotel Stockholm 3 juni kl 12-17. Läs mer och anmäl dig på www.travelnews.se/tnstudio

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024