Annons:

Scandic Hotels fyller 50 år

Från ett motormotell 1963 till 155 stycken Scandichotell 2013.

Hotellkedjans resa började 1963 då Esso Motor Hotell öppnade i Laxå. Hotellet var inspirerat av de amerikanska motellen, bilsemestrar var i ropet och behovet av hotell längs med motorvägarna i Europa ökade. Hotellen anpassades för att gästerna kom med bil och hade bekvämligheter och moderna nyheter som TV på rummet. Och badrum på rummet, vilket uppfattandes som en lyx för 50 år sedan. 1984 bytte Esso Motor Hotell namn till Scandic Hotels. Idag har kedjan 155 hotell och cirka 30 000 rum runt om i Europa.

– När Esso Motor Hotell grundades var det startskottet på en ny epok i den svenska och nordiska hotellbranschen och vi gjorde det möjligt för fler att bo på hotell. Idag sovs var sjätte hotellnatt i Sverige i en Scandicsäng, säger Anders Ehrling, koncernchef för Scandic Hotels.

Scandic Hotels var även tidig med miljöengagemang. Scandic var den första hotellkedjan som införde systemet med att gästerna fick lägga de handdukar som behövde tvättas på golvet istället för att byta ut alla. Samma år, 1994, avskaffade hotellen engångsförpackningar med tvål och ersatte dem med tvålpumpar.

– Vi kommer att fortsätta sätta standard för hotellbranschen i Sverige och övriga världen. Under våren har vi bland annat inlett ett omfattande upprustningsprogram av våra väghotell. Samtidigt genomförs en stor satsning på att utveckla vårt erbjudande inom mat och dryck. Vi ser redan idag hur hotellen spelar en viktigare roll i människors vardag som temporär arbetsplats men även som mötesplats på fritiden, säger Anders Ehrling.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024