Annons:

Accor-chef erkänner över 100 anonyma recensioner på TripAdvisor

Accors pr-chef har ertappats med att skriva recensioner under falskt namn i fem års tid.

Peter Hook, Sydneybaserad pr-chef hos hotellkedjan Accor, har erkänt att han skrivit goda omdömen för de egna hotellen och mestadels dåliga för konkurrenterna.

Han upptäcktes och identifierades av Kwikchex, ett företag som säljer programvara för att spåra just falska användare på rejtingsajter.

Ett av Peter Hooks recensioner för Accorhotellet Sofitel Phnom Penh, till exempel, innehåller hans kommentarer: ”Som förstagångsbesökare i Phnom Penh visste jag inte mycket om hotellscenen, så bokade ett märke jag känner till väl och det visade sig vara ett mycket bra val. ”

Han gav desustom fem stjärnor till Sea Temple Surfers Paradise, med kommentaren: ”Jag drog fördel av ett bra pris och älskade upplevelsen från början till slut.”

Hook erkände att han skrivit recensioner under namnet Tavare, och sa i Telegraph att ”varje recension jag har skrivit har varit resultat av personliga upplever av produkten”.

Till sitt försvar säger han att han regelbundet skriver omdömen om destinationer, sevärdheter, restauranger och andra icke-hotell produkter, ”eftersom jag täcker ett så brett utbud av reseupplevelser, så ska man inte se mina recensionersom en representant för företaget, därav pseudonymet. Det är dock rimligt att säga att min befattning borde ha nämnts i några recensioner av hotell ”.

Peter Hokk lovade att han kommer att avstå från att skriva några fler hotellrecensioner.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024